Vijf redenen om Mali als volgende reisbestemming te kiezen

Wie West-Afrika echt wil leren kennen, kan gewoon niet om Mali als reisbestemming heen. Het land ten zuiden van de Sahara is een mysterieuze bestemming die, ondanks de vele tegenslagen in het verleden, het echt verdient om op je reisplanning te staan. Van het legendarische Timboektoe tot het Dogonland. Hier zijn vijf redenen waarom je meteen je vliegticket naar Mali zou moeten boeken.

1.     Bamako

Bamako is de hoofdstad van Mali en is vaak dus het beginpunt voor heel wat reizigers die het land bezoeken. De vele markten en muziek in het straatbeeld zorgen voor een levendige atmosfeer in deze stad. Slenter langs de vele kraampjes op de Grand Marché, waar je souvenirs vind zoals kralen, kledij, dekens en Afrikaanse maskers. Zorg dat je koopt bij de maker ervan en luister naar welk eeuwenoud verhaal er schuilt achter het masker dat je hebt gekozen. Breng zeker ook een bezoek aan de verschillende musea zoals Musée de Bamako, Musée National en Musée Muso Kunda, een museum toegewijd aan de vrouwen van Mali.

2.     Timboektoe

De legendarische stad Timboektoe was ooit een belangrijke stopplaats voor verschillende karavaanroutes die de landen gelegen aan de oevers van de rivier Niger verbond met de Maghreb. Vooral zout werd veel langs deze route verhandeld. Daarnaast heeft de stad een reputatie als stad van geleerden. Net om die reden dien je zeker de oude manuscripten in het Centre de Recherches Historiques Ahmed Baba te bezoeken of de drie oudste moskeeën van het land.

Boek nu een reis naar Timboektoe via Captain Africa! Via deze reisorganisatie kun je echte safari in Afrika meemaken, of een heerlijke vakantie in Afrika samen met je vrienden en familie! Ga hiervoor naar deze link: Reizen naar Afrika

3.     Dogonland

Een van de meest interessante gebieden om te bezoeken wanneer je in Mali bent is het Dogonland. Het is niet alleen een gebied met enkele van de meest indrukwekkende landschappen, maar tevens de woonplaats van zo’n 350,000 bewoners die nog levens volgens de eeuwenoude tradities. Ontdek hun traditionele handvaardigheden, hun unieke architectuur en vooral hun Afrikaanse maskers. De rijkheid wat cultuur betreft is hier zo groot dat dit gebied zijn plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst meer dan verdient. De dorpen zijn gebouwd op de Bandiagarakliffen, die een uitstekende setting zijn voor wie hier wil rondtrekken.

4.     Djenné

Tussen de hoofdstad Bamako en het mysterieuze Timboektoe ligt de stad Djenné. Tijdens het regenseizoen overspoelt de nabijgelegen Bani rivier het omliggende gebied waardoor de stad als een eiland ligt op het water. In Djenné vind je de indrukwekkende Grande Mosque, die het grootste met modder gebouwde bouwwerk ter wereld is. De stad is geroemd omwille van zijn traditionele architectuur.

5.     Boucle de Baoulé National Park

Een reis naar Afrika kan niet zonder een safari. Door een aantal permanente waterbronnen in het Boucle de Baoulé National park is er de mogelijkheid om heel wat wilde dieren te spotten. Tijdens een safari hier heb je kans om giraffen, luipaarden, leeuwen, olifanten, buffels en zelfs nijlpaarden te zien. Zelfs tijdens het droogseizoen. Het savannegebied is echter niet alleen interessant vanwege de vele dieren maar ook door de vele rotstekeningen en prehistorische graftombes die je er aantreft.

Afrika Reizen

Wil je Mali gaan ontdekken? Heb je jarenlang gedroomd van een Safari in Afrika? Het kan nu dankzij Captain Africa! Ga naar de hierna volgende link en je kan deze zomer of misschien nu al genieten van een reis naar Benin of een ander fantastisch land in West Afrika!

Klik op deze link voor meer informatie: Safari Afrika

 

Roy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>