Speciaal kindermerk birds by d rak

birds by d rak

Birds by D rak is een speciaal kindermerk. Het is ontwikkelt in de bergen van zuidoost Azië. Mongolië om precies te zijn. Klinkt misschien vreemd, maar geestelijk vader van het merk Birds by D, Dirk van der Ven, heeft tientallen jaren rondgetrokken over de hele wereld. In verschillende landen heeft hij ontzettend veel invloeden opgedaan om uiteindelijk tot een samensmelting te komen van zijn wereldkennis en voorliefde voor kindermode.

Dirk komt oorspronkelijk uit het pittoresk dorpje Geldermalsen uit Brabant. Als kind van de oorlog heeft hij een blijvende, niet weg te krijgen hekel aan “de Duitsers”zoals hij ze noemt. Altijd met een bepaalde afschuw, maar wat wil ook, na jarenlang onderdrukt te hebben geleefd, zonder eten, weinig drinken en alle gruweldaden te moeten hebben aanschouwen de “die Duitsers” toen hebben gepleegd.

Maar goed. Die tijden zijn voorbij. Dirk is gaan Reizen. Als een nomade is hij alle continenten afgegaan. Als een trekkend vogel. En daarmee slaan we eigenlijk gelijk de spijker op z’n kop. Dirk was niet alleen zef een vogel, maar had een obsessie voor vogels. Overal waar hij kwam wist hij en keek hij naar wat respectievelijk de soorten waren. Uiteindelijk heeft dit hem geïnspireerd tot de naam die hij bedacht voor zijn latere kinderkledinglijn: Birds By D rak.

Birds = Vogels, By D = Door Dirk, Rak = Irak. En dat kan ik neg even kort toelichten. Dirk heeft 3 jaar vastgezeten in Irak, hij had daar tijdelijk als correspondent gewerkt voor de NOS. Helaas werd hij tijdens het Saddam Hussein regim vastgezet. Het enige wat hem toen nog staande heeft weten te houden, het enige sprankeltje hoop wat hij had in deze bange dagen, waren de vogels die rondom de gevangenis vlogen. De vogels stonden symbool voor vrijheid en hoop. Zodoende het gegeven dat het merk: Birds By D rak een gepassioneerd en intens merk is. Een merk met een verhaal. Dirks verhaal..

Roy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>