Gezonder leven inspiratie

Gezonder leven inspiratie

Gezondheid is een steeds actueler thema. We lezen tegenwoordig in alle kranten en tijdschriften dat we gezonder moeten gaan leven en eten. We zijn massaal te dik, sporten te weinig en hangen veel te veel binnen voor de televisie. Hier zit natuurlijk veelal wel een kern van waarheid is al geldt dit ook weer lang niet voor iedereen.

Wat wel voor iedereen geldt is dat we op zoek zijn naar geluk en daarbij hoort ook zeker een goede gezondheid. Groot voordeel is dat gezonder leven helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Er zijn veel kleine dingen die een groot veschil kunnen maken. Denk hierbij aan:

  • Vaker de fiets pakken en de auto laten staan
  • Traplopen in plaats van de lift pakken
  • Fruit en groente eten
  • Water drinken
  • Sporten etc.
  • Eiwit Shakes

Waar veel mensen vooral moeite mee hebben is het afleren van ongezonde gewoontes. We weten vaak wel wat we zouden willen veranderen maar het lukt ons gewoon niet. Dit is ook heel logisch omdat het noodzakelijk is ons gedrag te veranderen willen we bepaalde ongezonde gebruiken afleren. Gedragsverandering is en zal altijd moeilijk blijven voor ons mensen. Het is daarom ook zeker niet onverstandig om bij belangrijke en hoog noodzakelijk gedragsveranderingen de hulp in te schakelen van externe deskundigen. Denk hierbij aan de huisarts, psycholoog of manuele therapeut. Onderschatting van de verandering is waar het vaak al mis gaat. In het begin lukt het ons vaak ook wel om een verandering door te voeren. Denk hierbij aan stoppen met roken of afvallen. Naar verloop van tijd verslapt de aandacht en gaan we eerst een paar keer ‘zondigen’ om vervolgens structureel terug te vallen in de oude gewoonten. Het resultaat is dat we veel moeite en energie hebben gestopt in de verandering maar het ons niets heeft opgeleverd.

Wil je echt gezonder leven onderschat dan vooral niet de moeilijkheidsgraad van de gewenste verandering.

Roy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>